PRESSRELEASE FRÅN COMEDIA

Med en utsåld jubileumskonsert på Jättendals Hembygdsgård firade hälsingesonen Mårten Lärka i somras att det var exakt 20 år sedan han begick sin scendebut i samma lokal. Nästa vecka släpps det karriärövergripande samlingsalbumet 21 som markerar Mårten Lärkas 21 år som grammfonartist och idag släpps dubbelsingeln Annorlunditet + Nöjd som första smakprov från det flerspråkiga albumet. COMEDIA:s uttalade ambition är att Mårten Lärka innan jubileumsårets utgång ska vara ljudligt representerad i minst 80% av alla skandinaviska hushåll.

Annorlunditet tillhör den högproduktive Mårten Lärkas allra senaste alster. Låten leker med sitt eget uttryck och språk, samtidigt som den är en stark kärleksförklaring till att vara fri och annorlunda. Uttrycket är naivt och sången varsam. Inslag med luftig körsång och sågspel gör denna låt till en alldeles egensinnig ballad.
En serenad till allas våra olikheter!

Ur en annan låda, tjugoett år senare, ut i världen släpps samtidigt Mårten Lärkas Nöjd som bonusspår på singeln. Det är ett möjligheternas tåg som rullar fram över dagarnas outgrundliga landskap med devisen att försöka nöja sig med det man har. Att hitta glädje i det lilla och i det som faktiskt är. Sagt med en klackspark och lättsam jargong inför alltings förgänglighet och ovisshet.

Inspelningen av Annorlunditet gjordes i Hönshuset 2022. Mårten Lärka har producerat själv och tagit hjälp av Pierre Chandeze på såg och Frida Bergström på kör. Henrik Heinrich har mixat och mastrat i Nevo Studios.

Inspelning och mixning av Nöjd gjordes i Up And Runnin´ Recording 2001 av Tom Hakava. Tom Hakava och Joe Algeri har producerat. Bandet utgörs av The Trimatics med Joe Algeri på gitarrsolo och inräkning. Henrik Heinrich har mastrat i Nevo Studios.

Omslag: Båpa

Samlingsalbumet 21 släpps på Mårtensafton 10 november.